Alçı Sıva Ustası
Alçı Sıva Ustası Arayanlar ya da asma tavan ustası arayanlar, bu yazıyı okuduğunuza göre doğru yerdesiniz. Yılların bilgi ve birikimine sahip olan alçı sıva ustaları siz değerli müşterilerin bölme duvar, alçı, boya badana, fayans, seramik, niş, duvar kağıdı, kartonpiyer Stropiyer işlerinizi ve tesisat işlerinizi büyük bir titizlikle çalışarak, yüzünüzü güldürecek şekilde kısa sürede ve en uygun fiyatlarla yapıyorlar.
Alçı sıva Nedir?
Büyük bir ustalık isteyen, duvar yüzeylerin üzerini pürüzsüz hale getirmek için perdah ya da ince sıva kullanılarak icra edilen bir sanattır. Ustalar, hafif olması açısından perlit dolgusu kullanırlar. Alçı sıva ustalarının boya öncesinde, yüzeyleri pürüzsüz hale getirmeleri işleminden sonra boyama işlemine geçilir. Alçı sıva ile tüm duvar yek pare bir temiz yüzey haline getirilir, delikler ve çatlaklar doldurulur.
Sıva Alcı Ustası
Bilinciği gibi alçı sıca ister gaz beton ister püre beton veya metal yüzeylere de uygulanabiliyor. Alçı uygulanacak yüzey önce temizlenir, toz ve boya kalıntılarından kurtulduktan sonra yüzeye çekilir. Alçı sıva ustaları, olası çatlamaları önlemek için sıva filesi kullanırlar. Alçı sıva ustası işini bitirdikten sonra hemen boya işine geçmez. Kuruma mutlaka gerçekleştikten sonra boya- badana işi yapılır.
Alçı nasıl hazırlanır?
Alçı hazırlaması son derece kolay bir işlemdir. Kaba önce su eklenir ardından da alçı malzemesi konur. Suyu iyice emmesi için 120 saniye beklendikten sonra kıvamına gelen alçı kullanılmaya başlanır. Öncesinde de karışım iyice karıştırılarak her tarafta aynı –homojen bir malzeme elde edilir. Hava sıcaklığı 5 santigrat derece altında olduğunda donma riski vardır ve bu şartlarda alçı işi yapılmaz. En iyi sıcaklık 35 santigrat derecedir. Profesyonel bir alçı sıva işi istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.
Yorum Yok