Boya Badana Nasıl Yapılır

Boya Badana Nasıl Yapılır En son tavanın boyası bittikten sonra hızlıca ve bastırmadan bütün tavana son defa tarama yapabilirsiniz. Kuruduktan sonra (yaklaşık 2 saat ) ikinci katı uygulayınız. İdeal olarak iki kat boya yetmektedir. Pis tavanlarda 3 hatta 4 kat boya vurulabilmektedir.

Peki, tavana boya yaparken kestirme gerekmektedir mu? Eğer duvarlarda duvar kâğıdı yada dekoratif boya varsa mecburen tavan ile duvar arasına asgari 5 cm’lik kestirme yapılmalıdır. (Kestirme fırçasını boya yapmadan önce yıkayın ve iyice sıkınız.

  • Laminat Parke Ustası
  • Tavan Boyası
  • Kestirme Fırçası (3 yada 4 Numara)
  • Plastik Boya Rulosu ve Saten Boya Rulosu
  • Mini rulo 10’luk(ulaşılamayan yada 20’lik rulonun giremeyeceği yerleri için)
  • Boya ızgarası (Boya fazlasını almak için kullanılır acemiler için idealdir)
  • Yer için kalın naylon yada karton, kâğıt bant 5-10 cmlik
  • Boş kova(Büyük olmalı)
  • Sırık (2 metreye kadar)
  • Alçı
  • Zımpara
  • 100’lük Spatula
  • Eğri saplı spatula
  • Tavanların Boyanması
  • Malzemelerimiz hepsi 1 Sınıf TIR.

Arnavutköy Boya Badana Ustası

Kaliteli İşçilik Uzman Kadromuzla

Tavanlarınızda kabarma, çatlak varsa nalburdan almış olduğunuz spatula ile kabarıklıkları kazıyınız. Daha sonra eğri saplı spatulayı kullanarak çatlakları doldurunuz ve kurumaya bırakınız. Birkaç saat sonra kurumuş olacaktır. Zımpara ile alçı yapılmış yüzeyi zımparalayıp pürüzsüz hale getiriniz.

Boya Badana Nasıl Yapılır?

Nalburdan almış olduğunuz plastik boya rulosunu öncelikle yıkayınız. Yıkamak işin püf noktasıdır. Yıkadıktan sonra iyice kurulayınız. Nemli kalsın. Hedefimiz rulonun boya ile tanışmasını kolaylaştırmaktır ve boyanın ruloya derinlemesine nüfus etmesini sağlamaktır.

Almış olduğunuz boyanın arkasında hangi oradan inceltileceği yazmaktadır. Uygun miktarda inceltmek için öncelikle boyayı daha büyük bir kovaya alınız.

Boya Badana İçin Gerekli Malzemeler

1.Kat boyalar genellikle ikinci kat boyadan daha ince olmasında yarar bulunmaktadır. Çünkü ilk katta duvarın emilimi fazlaca gerçekleşir. Zeytinyağı kıvamında inceltme sağlanır.
Tavana boyaya başlamadan önce ruloyu daldırmadan ufak dokunuşlarla ve döndürerek ruloya boyanın dokunması sağlanır. En önemli nokta ruloyu kesinlikle daldırmayın. Ufak ufak dokunuşlarla rulonun üstüne boya olmasını sağlayın yeter. Eğer boya ızgarası kullanırsanız bir nebze daldırmanız gerekebilir ancak yine çok fazla abartmadan gerçekleştirmek gerekir yoksa boya her tarafa damlayacaktır.

Rulo ile boya buluştuktan sonra sıra geldi tavana boyayı uygulamaya.

Boya gerçekleştirmenin en kolay yolu tarama yapmaktır. Rulo ile belli bir alanı boyadınız diyelim sonra boyadığınız yüzeyin üstünden rulonuzu boya sürmeksizin tekrar geçin. Bu şekilde mevcut kalıntılar eşit biçim de yayılacaktır. Bu biçim de boyamaya devam ettiğiniz sürece problem olmayacaktır. Dikkat edilecek öteki husus rulonuzla belli oranda bir yeri boyayıp ruloyu kuru kuru kesinlikle sürmeyin.

Plastik Boya veya Silikonlu Boya

Bu şekilde fırçanın üzerindeki kıllar boyaya karışmadan temizlenmiş olacaktır. ) Dikkat edilecek husus kestirme fırçasıyla boyanmış yüzey kurumadan rulonun o yüzeye yakınlaşabileceği kadar yakından boyanması gerekir bu şekilde kat oluşması engellenir. Eğer duvarda duvar kağıdı yada dekoratif boya yaksa ruloyu duvar ile tavan arasına fazla sıkıştırmadan duvara boya değmesinde herhangi bir mahsur yoktur. Dikkat edilmesi gereken boyanın duvara damlama şeklinde akıntı yapmamasıdır.

Duvarların Boyanması

Tavan boyasındaki işlemler aynı biçim de gerçekleştirilir. Sırasıyla boya büyük bir kovaya alınır uygun oradan inceltilir. Rulolar ve kestirme fırçaları yıkanır iyice kurutulur (ıslak değil nemli olacak şekilde).

Yerlere boya damlamasını engellemek için naylon veya karton serilir.

Eğer boya bir biçim de yerlere veya mobilyalara bulaştıysa endişe etmeyiniz. Taze ise nemli bir bezle hemen silinir. Kurumuşsa eğer yine nemli bezle kolaylıkla silinebilir.

Maske bandı tüm boya değecek süpürgeliklere kapı kenarlarına yapıştırılır. Dikkat edilecek husus düz bir biçim de maske bandı duvara taşmadan bandın çekilmesidir.
Duvarda kabarık, çatlak varsa üste anlatılmış olduğu gibi spatula ile çatlaklar açılabildiği kadar açılır kabarıklıklar iyice kazınır. Alçı veya nalburdan hazır olarak alınan hazır macun yüzeye uygulanır. Kuruma gerçekleştikten sonra pürüzsüz olacak biçim de zımparalanır.

Boya Badana Nasıl Yapılır

Sefaköy Boya Badana Ustası

Kestirme işlemlerine başlamadan önce bu işin püf noktasını öğrenmelisiniz. İşin püf noktası kestirme fırçasını boyaya daldırıp iyice boya yapmıyoruz. Fırçanın 2’cm üstüne çıkmayacak şekilde boyayı ufak ufak fırçaya değdiriyoruz. Duvara uygularken yedire yedire ve akıntı olmayacak şekilde uyguluyoruz. Tüm evin kestirmesini yerine getirmek doğru bir yaklaşım değildir. Kestirme yapılan yer kurumadan hemen ruloyla duvarlara boya yapılmalı. Böylece kestirme yapılan yerde kat , iz oluşması engellenir.

Kestirme fırçasını uygulama:

Duvarda boyaya başlamadan evvel üste anlatıldığı gibi ruloyu komple daldırmadan ufak dokunuşlarla ve döndürerek ruloya boyanın dokunması sağlanır. Duvarlarda belli bir alan boyanır. Üzerinden tarama gerçekleştirilir ve asla rulo kuru kuru duvarlara boyama yapılmaz.

İlk kat boya ince bir biçim de uygulanır. Emilim fazlaca olduğu için. İkinci kat boya daha kalın uygulanabilir. Eğer duvar temiz ise çoğunlukla iki kat boya yeterlidir. Eğer kirli bir duvarınız varsa 3 hatta 4 kat boya vurmanız gerekebilir.

Boya Badana Nasıl Yapılır?

Yağlı boya üzerine direk silikonlu boya uygularsanız tırnağınızla bile boyayı sökebilirsiniz. Duvarınızda yağlı boya varsa geçiş astarı vurmadan kesinlikle boya uygulamayınız.

Boya işlemimiz bitti yavaşça bantları çekiniz. Eğer bantlar boyaya yapışırsa boyayı duvardan çeker bu durumda rötuş yapmanız gerekebilir.
Polisan elegans nasıl bir boya?

Boya Badana Nasıl Yapılır?

Son dönemde Türkiye pazarına açılan Norveç menşeli Jotun Boya üstün kalitesiyle ön plana çıkıyor. Yaptıracağınız boyanın hem güzel görünmesini hem de uzun süreli dayanmasını bunun beraberinde kolay silinmesini istiyorsanız kesinlikle önereceğimiz marka Jotun Boyadır. Jotun boyanın genelde firmalar, oteller ve gemilerde kullanılıyor olması ve en büyük referans olarak Eiffel kulesi ve Burj Dubai binasında kullanılması gösterilebilir.

Boya Badana Nasıl Yapılır?

Sürekli boya yapıp mevcut boyalardan memnun değilseniz çok geniş ürün, yelpazesine sahip polisan Boya ile tanışmanızı öneririz.

Evinizde, iş yerinizde yada sitelerimizde polisan boyayı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir