Boya Badana Nasıl Yapılıyor
Boya Badana Nasıl Yapılıyor öncesi hazırlıklar yapılırsa tam silinebilir ve yıkanabilir boya ürünü seçerek en doğru malzemenizi elde ettikten sonra, işi ustalara bırakmanız gerekir. Kaliteli boya ürünleri, yüzeydeki hataları pek göstermedikleri için tercih edilirler. Kaliteli boya parlama yapmayan bir üründür. Boyanın kapatıcılığı ölçülü ve gayet iyidir, boya işlemine geçmeden önce zımpara edilen duvarınızın tamamen pürüzsüz olduğuna emin olmanız gerekiyor.
Duvardaki Tozları Islak Bezle Silin
İstanbul’da Boyacı Fiyatları Bunun için de ıslak bir sünger yardımı ile duvarınızı baştan sonra iyice temizleyin ve kurumasını bekleyin. Dikkat edilecek bir diğer nokta, boyanın nasıl inceltileceğidir. Bu noktada her boya markası, kendi kutusunun üzerinde, boyaya katılacak sıvının miktarını belirler. Su bazlı boyalarda katılacak su miktarı belirtilir, yağlı boyada katılacak neft miktarı belirtilir. Suyu tüm boya kutusuna boşaltmak yerine, önce o boyanın bir kısmını ayırın ki, arta kalacak boya su katılmamış olarak kalsın. Bu boyayı 3-5 sene sonra da kullanabilirsiniz ama su katılan boyayı kullanamazsınız.
Boya Badana Nasıl Yapılıyor
Boyayı çok sulandırmak, veya suyu az katmak beklenen etkiyi göstermez. Boya nasıl hazırlanır sorusunun cevabını merak edenler için önemli bir bilgi verelim. Boyanın homojen olarak karışması için, bir matkap kullanmanız yararlı olacaktır. Bir kat çekilen boya, kurumadan yine bir kat daha boya vurulmaz. Bunun nedeni, ıslak duvara vurulan ikinci kat boya, öncekini de kaldıracaktır. Kullanacağınız boyanın, tam bal kıvamında olmasına dikkat edin. Birinci kat kuruduktan sonra ikinci katı kuru duvara çekin.
Boya Badana Nasıl Yapılıyor
Boya çekmeden önce, kalın bir kestirme tabakası oluşturun ve temiz rulonuzla bal kıvamına getirdiğiniz boyayı aşağıdan yukarıya olacak şekilde çekin. Neden yukarıdan aşağı değil de, aşağıdan yukarıya çekiyoruz? Çünkü yukarıdan aşağıya çektiğinizde, boya yere dökülecektir. Rulo kesinlikle aşağıdan yukarıya çekilmelidir. Islak zemine boya çekilmemelidir. Islak zemine sadece tuzlandırılmış ve sıvı yağ katılmış badana çekilebilir ama kimyasal boyalar çekilmez.
Neden Ucuz Boya Almamalıyız
Ucuz boya, pahalı boyadan daha pahalıya mal olur, duvar kapatma yeteneği yoktur, ıslandığında kolayca dökülür. Elinizi sürdüğünüzde elinizde boya lekeleri oluşur. Kalitesiz boya toz olup dökülür Çok geçmeden yeniden boya –badana ihtiyacı ortaya çıkar. Kaliteli boya 2-3 yıl boyunca duvarlarınızda ışıl ışıl parlar ve koruma görevini yerine getirir. Kalitesiz boya 1 ay bile dayanmaz Yeniden boya almanız gerekir.
Boya Badana Nasıl Yapılıyor
Daireniz için ayrılan bütçe kaliteli boya için sadece boya ücreti olarak 1.500 lira ise, kalitesiz boyaları 750 TL’ye mal edebilirsiniz. Ancak kaliteli boyayı 3-4 yıl kullanma şansınız varken kalitesiz boyayı 1 yıl bile kullanamazsınız. Her yıl boya yaptırmanı gerekir ki 4×750 = 3.000 TL boya masrafı çıkar. Bu yüzden kalitesiz boya satın almak zarar getirecektir. Ayrıca boya işçilik ücretleri de ek masrafa yol açacaktır. İşinizi temiz ve tek seferde halletmek için, gelin e-boya badana şirketinin deneyimli personelleri ile görüşün ve fikir alın.
Yorum Yok