Boya Badana Sevinci
Boya Badana Sevinci Yaşadığınız alanlara yeni bir yüz- yeni bir çehre kazandırmak için en pratik çözüm boya badana uygulamasıdır. Bu işlem fırça, rulo veya püskürtme tabancası kullanılarak yapılabilir. Bir püskürtme tabancası kullanarak badana, çok düzgün ve eşit bir tabaka halinde kolayca uygulanabilir. Boyanın sprey ile uygulanacağı durumlarda topaklanmamasına özen gösterilmelidir. Kirecin Kıvamı, fırça veya rulo ile uygulanacak badana boyasından daha akışkan olmalıdır.
Su bazlı boya nasıl seçilir?
Polivinil asetat su emülsiyonları en uygun fiyatlı olan su bazlı emülsiyonlardır. Akrilik katkılı boyalar ise en popüler olanlardır. Tüm yüzeyler için uygundurlar ve aşınmaya dayanıklıdırlar. Silikon su bazlı boya, astar kullanmadan bile eski boyalı duvarlar üzerine çok iyi oturur. Yüksek buhar geçirgenliğine sahiptir ve banyo veya mutfakta tavanı boyamak için mükemmeldir. Bu tür bir renklendirme bileşimi, yüzeyi mantar ve parazitlerden güvenilir bir şekilde koruyacaktır. Su bazlı lateks boyalar çok iyi su direncine sahiptir ve deterjanlarla yıkanabilir. Fiyat olarak da diğer tüm sulu emülsiyonlardan daha uygundurlar. Boya badana yapmadan önce, Boyanın niteliğini örtme gücünün derecesini, metrekare başına tüketimini ve dikkat edilmesi gereken diğer parametreleri hesaplamak gerekiyor.
Su bazlı boya ile boyama
Boya Badana Sevinci Kireç üzerine iyi bir boya elde etmek için en iyi yöntem tavanları eski katı akrilik astar ile kaplamaktır. Bundan sonra, yüzeyi çizmeye çalışarak yüzeyi sağlamlık açısından kontrol etmeniz gerekir. Tavandaki boya ufalanmazsa artık yeni boya uygulanabilir. Tavanı beyazlatırken, odanın özelliklerini hesaba katmak zorunludur . Örneğin banyoda neme karşı dayanıklı olacak ve tavanı mikro organizmalardan koruyacak özel bir bileşik kullanmanız gerekir. Aksi takdirde, boya estetik görünümünü kaybedecek ve hatta oldukça hızlı bir şekilde dökülmeye başlayabilir. Boyama sırasında güvenliği akılda tutmak da önemlidir.
Boya Badana Sevinci
Maske takılarak solunum yolu korunmalı, deride ve gözlerde badana temasını önlemek için, koruyucu gözlük, lastik eldiven ve maske kullanmalıdır. Bu yapılmazsa, renklendirme bileşimi alerjilere ve hatta kimyasal yanıklara neden olabilir.. İyi tutmayan eski badana yıkanmalıdır. Bu yapılmazsa, iyi bir sonuç alınmayabilir. Halihazırda tavanda bulunan kireç tabakası ince ise, düzgün ve sağlamsa, doğrudan üzerine boyamanın zararı olmaz.
Boya Öncesi Tavanı Kireçten Arındırmak
Tavanı temizlemek için ıslak sünger kullanabilirsiniz. Tavanın üzerinden tekrar tekrar nemli bir sünger çekmek birbiri ardına yıkamak ve mümkün olduğunca sık nemlendirmek gerekir; tavanı ıslak bir bezle dikkatlice silmeniz iyi bir ön hazırlık olacaktır. Sonraki aşamada Bir spatula veya ya da ıslatılmış kireç tabakasını çıkarmak gerekir; kirecin- eski badananın izlerini iyice silmek için tavanı nemli bir bez veya süngerle iyice yıkamanız gerekir. Bu işi kendiniz yapacaksanız kullandığınız suya sirke katarak işi hızlandırabilirsiniz.
Yorum Yok