Boya Öncesi Hazırlık Aşamaları ve Boya Badana
Boya Öncesi Hazırlık Aşamaları ve Boya Badana öncesinde, dairenin iç ve dışı boyanacaksa, boya kalıntılarının ve kireç tabakalarının duvarlardan iyice kazınması, temiz bir fon oluşturulması gerekiyor. Zaman içinde, biyolojik aktif ortamların, olumsuz hava koşullarının ve iklim şartlarının ve en önemlisi zaman deformasyonunun neden olduğu yıpranma, sadece boya katmanına değil, iç yüzeyde sıva ve duvar yapısına da zarar verir.
Düzenli bakımı yapılmayan duvarlar zamanla zarar görür, ısı ve ses yalıtımın özelliği kaybeder ve duvarlarda biriken is duman ve gözle görülmeyen mikro organizmalar için imkan ve zemin sağlar. Bu nedenle evlerin ve diğer yaşam alanlarının boyanırken, sadece estetik kaygı ön planda tutulmaz, aynı zamanda olumsuz hava şartlarına ve dış etkilere karşı korunma da sağlanmalıdır.
İç ve Dış Cephelerde Boya Seçimi
En çok dış cephelerde atmosferin sürekli değişen etkileri, değişen iklim koşulları, sıcaklık nem ve UV ışınları, radyasyon ve rüzgar etkileri, küf ve mantarlar, endüstriyel çevre kirliliğinin etkileri ile yaşam alanları zaman için deforme oluyor. Bunu önlemek için en kolay dekoratif eylem ise düzgün yapılacak bir boya -badana ve diğer dekorasyon çalışmalarıdır. Seçilen boyanın türü- kalitesi, boya badana ustalarının tecrübelerinin ışığında, en iyi malzemelerden seçilmelidir. Suda dağılma özelliği olan akrilik malzemeler, günümüzde popüler olmuştur.
Dayanıklı boya ürünleri kullanımı, bilinç ve tecrübe gerektirdiği için, bu işi Boya Öncesi Hazırlık Aşamaları ve Boya Badana ustalarına bırakmak en iyi sonuç için gereklidir.
Dış Cephelerde Boya Ömrü
İçin seçilen kaliteli akrilik boyaların ömrü 12 yıla kadar dayanabilmekte, çevre zararlarının az olduğu bazı durumlarda bu süreç 30 yıla kadar varabilmektedir. Akrilik boya uygulamalarında, zararlı olabilecek solvent yayılımı olmadığı için bu boya türü güvenlidir. Buhar geçiren ancak sıvıyı geçirmeyen özel bileşikler içeren kaliteli boya ürünlerini tavsiye eden.
Boya Öncesi Hazırlık Amalaşarı ve Boya Badana ve çalışanları, yüzeyin kolay temizlenmesine imkan tanıyan boyalar öneriyor. Bu kaliteli boyaların bir diğer özelliği, patlama- yangın durumlarında yayılımı absorbe edecek olmasıdır. Basit ve kolay kullanımı, oda sıcaklığında ( 24 C) 40 dakika içinde kuruması, uygulama açısından kolaylıklar sağlar.
Kaliteli Boya Seçimini Nasıl Yapmalıyız?
Kaliteli boya seçimini yapmak, ustaların işidir, biz araştırmalarımızı internet üzerinden yaparak güncel boya sanayisinde gelişmeleri takip edebilir ve bilgi sahibi olabiliriz. Boya seçiminde, renk seçimi müşteriye ait olmak üzere, kalitenin tespitini usta boya badanacılara bırakmak daha iyidir.
Boya Öncesi Hazırlık Aşamaları ve Boya Badana
Çünkü onlar her gün her hafta ve yıllar boyunca sürekli olarak değişik türde boyaları bizzat uygulayarak daha fazla bilgi sahibi oluyorlar. Lokalizasyona göre, hangi daireler için hangi boya türünün daha dayanıklı olabileceğini daha iyi biliyorlar. Bu nedenle kaliteli boya seçerken; kaliteli elemanlardan bilgi almak daha iyi olacaktır. Seçilen her tür kimyasal içeriği değişik boya türlerinin sınırsız renk yelpazesi olduğundan, renk seçiminde kısıtlama yoktur.
Yorum Yok