Boyama

Boyama


İç Cephe ve Dış Cephe Boya İçerikleri

İç Cephe ve Dış Cephe Boya İçerikleri yaptırmayı düşünenlerin, boya içeriğini bilmesi, duvarları için ne tür boya seçmeleri gerektiği konusunda yardımcı olabilir. E boya badana AŞ olarak, iç cephelerde ve dış cephelerde kullanılan boyaların içeriklerini sizler için araştırdık.

İç ve Dış Cephe Boyaları ve Kimyasal İçerikleri

 Su bazlı iç cephe boyaları üretilirken kullanılan maddeler; su, KalgonT, Disperdator, Koruyucu madde. Köpük kesici ve mono etilen Glikol olarak ilk kazanda karıştırılmakta, ardından 2. kazanda. Hidroksi etil selüloz maddesi ile amonyak çözeltisi de ayrı olarak karıştırılmaktadır. Sonra bu ki karışım iç içe katılarak belli bir devirde su bazlı iç cephe boyasının hazırlanması başlanır. Bir diğer kazanda Titan, Kalsit 5 mikron v Tak 5 mikron ekstra, Egesil, Whitesprite katılarak bu son aşamadaki karışımlar, ilk kazana atılır.

 

İç Cephe ve Dış Cephe Boya İçerikleri

Son aşamada başka bir kazanda akrilik bağlayıcı ve film oluşturan madde ile beraber soya yağı katılarak karıştırma işlemi devam eder. İç cephe boya bu şekilde homojen karışım elde edilinceye kadar karıştırılarak elde edilir. Tavan boyalar üretilirken yine su, kalgonT, disperdatör, koruyucu madde. Köpük kesici, donma önleyici madde ve HEC maddesi karıştırılır. 2. kazanda amonyak çözeltisi, 3. kazanda titan, kalsit 5 mikron ve teksanol, 4. Kazanda akrilik bağlayıcı madde diğer maddelere eklenerek, su bazlı tavan boyası elde edilir.

İç Cephe ve Dış Cephe Boya İçerikleri

Test aşamasında, vizkozite adı verilen akışkanın akmaya karşı gösterdiği direnç ölçülür. Bir boya maddesi ya da herhangi bir akışkan, ne kadar yoğun olursa akmaya karşı direnci de artar. Örneğin suyun viskozitesi ile motor yağının viskozitesi ayrıdır. Boya maddesi, akışa karşı belli bir direnç göstermeli ki duvardan akıp gitmesin. Bunu sağlamak için viskozite testine tabi tutulur, istenen kıvam elde edilmemişse, bu boya satışa sunulmaz.

İç Cephe ve Dış Cephe Boya İçerikleri

Her boya üretici firma, belli boya üretim prosesini takip ederek boya üretir. Ancak bazı boyalar diğerlerinden daha kalitelidir. Daha uzun ömürlü ve kapama özelliği daha iyidir. Kaliteli boya ısıya karşı dayanıklı, nemli odalarda su geçirmez özellikte boyadır. Haliyle en kaliteli boya, kalitesiz boyaya göre daha pahalı olur. Günümüzde ülkemizde de endüstriyel nitelik kazanmış olan boya sektöründe ciddi. ARGE çalışmaları yapılmakta ve ülkemizde boya üretimi açısından Avrupa’nın 4. En büyük boya üreten firmaları üretim yapmaya devam etmektedir.

İç Cephe ve Dış Cephe Boya İçerikleri

Yıllık olarak kişi başına 8 kg boya tüketiminin olduğu ülkemizde, boya sektörü ciddi tüketimi olan bir sektör olarak sürekli gelişmektedir. İster su bazlı boya olsun ister solvent bazlı boya olsun, her iki tür boya da sirkülasyonu yüksek boyalardır. Kimyasal bileşikleri en iyi seçilmiş boyalar, belirlenen oranlarda dikkatle üretildiklerinde. Yıllarca duvarlarınızı ve iç-dış mekanlarınız korumaya devam ederler.

İç Cephe ve Dış Cephe Boya İçerikleri

Müşteri olarak, iyi marka boya seçimi yapıp, kötü bir işçilik seçerseniz, istediğiniz sonucu alamazsınız. Aynı şekilde kötü boya markası kullanıp, iyi boyacılara işi verirseniz, yine istediğiniz sonucu alamazsınız. Hem boyayı en iyi markalardan seçmek, hem de boyacı ustalarını en iyi ustalardan seçmek. Birinci öncelik olmalıdır bu yüzden, boya markaları ile yıllardır iç içe olan, işi çekirdekten öğrenmiş. Deneyimli boyacı ustalarını hizmetinize sunan e-boya badana. AŞ ile görüşmeden, bu baharda evlerinizi boyamayın diyoruz.

Yorum Yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir