Kireçle Badana Yapmanın Yararları
Kireçle Badana Yapmanın Yararları malzemesi en az taşlar kayalar kadar eskiye dayanan son derece yararlı ve temizliğin sembolü olan bir malzemedir. Mısır piramitlerinin inşasında da kireç badana yapmak amacıyla iç mekanlarda ve dış mekanlarda kullanıldı. Girit adasındaki tarihi Knossos saraylarının hepsi kireçle badana yapılarak görkemli yapısını korudu. Kirecin mucizevi bir temizlik malzemesi olması, kirecin sadece boya badana sektöründe değil, yaşam alanlarının dezenfekte edilmesinde, salgın hastalıkların önlenmesinde, gıda endüstrisinde, balık endüstrisinde de kullanımı yaygındır.
Kireç, hem plastik boya malzemesinden çok daha ucuz ve çok daha parlak beyazlık veren bir malzemedir. İçeriği itibar ile mikropları yok eder, böceklerin karıncaların ve haşerelerin barınmasını önler.
Kireçle Badana Yaparak Her Mevsim Evinizi Koruyup Güzelleştirin
Eviniz ister şehir içinde olsun ister dağlık bir bölgede olsun, kireçle badana yaparak evinizi, çevrenizi ve sağlığınızı koruyabilirsiniz. Kireç en ekonomik temizlik malzemesidir. Göz kamaştıran beyaz parlaklığı elde etmek için, bütçenizi zorlamanıza gerek yoktur. Kireç bütün boya ürünlerinden daha ucuzdur. Ancak her mevsim kireç kullanarak evinizin tavanlarını ve dış mekanını ışıldatabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey; kireç uygulayacağınız alanda alt planda plastik ya da yağlı boya olmamasına özen göstermenizdir. Taşlara ya da sıvaya kolayca uygulayabilirsiniz.
Kireçle Badana
Kireçle badana yaparken ya da usta ellere badana yaptırırken; rulo yerine fırça kullanmak gerekir. Kaplama gücünü arttırmak için, dilerseniz hazırlanan solüsyona biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. En etkili badana yöntemini ve inceliklerini öğrenmek için Youtube videolarına bakmak yerine bu işi 30 yıldır yapan e-boya badana AŞ elemanları ile görüşerek en doğru bilgiyi alabilirsiniz.
Badana Yapmanın Yararları
Dilerseniz tavan ve dış cephe kireçle badana işini şirketin elemanlarına vererek. Az bir masrafla tüm mevsim yaşam alanınızı ışıldatabilirsiniz. Ustalar yaparken, kireç hazırlama aşamasında tuz ve yağ kullanarak. Kapatıcı özelliği arttırırlar ve badananın dökülmesini engellerler. Duvarlarınızın daha beyaz olmasını sağlamak için ustalar, kirece bir miktar çivit katarlar.
Boya Badana Kalıcılığını Arttırmak için Özel yöntem
Kireçle badana yapılan alanlarda, kirecin dökülmesini ve kararmasını engellemek için, E boya badana AŞ elemanları özel yöntemler kullanırlar. Bu yöntemlerden biri de, Meksika da sık kullanılan dikenli armut yapraklarını karıştırmaktır. Böylece hazırlanan kireç, aylarca elinize yapışmadan ve dökülmeden ve hatta su geçirmeden kalıcılığını korur.
Rengi daha da parlatmak için, bu solüsyon içine “yumurta akı” eklenebilir. Ahır veya çiftliklerde, istenmeyen haşerelerin toplanmasını önlemek için. Kirece kalsiyum maddesi katılarak, tüm zararlı organizmalar uzaklaştırılabilir. Bu yöntem, bu alanlarda plastik ya da yağlı boyadan daha etkilidir.
Badana Yapmanın Yararları
Solüsyona limon, tuz yağ ve Bektaşi üzümü katılırsa kireç tabakası su geçirmez. Ustalar, her 20 kilo sulandırılmış kirece 2 kg tuz eklerler. Genelde dış cephe 1. kattan sonra kurur ve 2. kat badanaya sonra da 3. kat badanaya geçilir. 100 litre su içine önceden yarım kilo armut. Yaprağı konarak bir gün bekletildikten sonra, bu suyun. İçine kireç katılırsa, kirecin sıvı geçirmezlik özelliği artar.
Bahar aylarına girdiğimiz şu dönemde, yaşadığınız alanların tavan. Dış cephelerini en sağlıklı ve en ucuz kireçle kapatmaya ne dersiniz? Kısa süre içinde evlerinizin ışıl ışıl olup yaşam sevincinizi arttırmasını istediğinizde, e-boya badana AŞ size bu hizmeti 2 gün içinde verebilir.
Yorum Yok