Kolay Duvar Boyama Nasıl Yapılır
Kolay Duvar Boyama Nasıl Yapılır Duvarlar ne kadar kötü durumda olursa olsun, boya badana ile yepyeni hale getirilebilir. Bu iş hem ucuz hem çok etkili bir dekorasyon çalışmasıdır. Boya rengine karar verdiğinizde ki bu iş de büyük bir ustalık rehberlik ister; artık boya öncesi hazırlıklara hazırsınız demektir. Renk seçimini kafanıza göre yapmak yerine, ışık alan- almayan alanları, dairedeki odaların büyüklüklerini, pencere durumlarını güneşe göre bakı durumlarını dikkate almanızda yarar var.
Kolay Duvar Boyama Nasıl Yapılır
Ayrıca ruh halinize uyan, sizi rahatlatan renk hangisidir buna karar vermeniz gerekiyor. Eski boya koyu ise yeni çekilecek boya açık renk olduğunda, 2 kat boyanın yeterli olmayacağını da hesaba katın. Bunları hesaba katarak renk seçimini, usta e-boya badana elemanları rehberliğinde yapın. Ustalar, işe başlamadan evvel, duvarlarınızı tamir etmek için didik didik edecekler, varsa çivileri sökecekler, çukur alanları dolduracaklar, çatlak yerleri kapatacaklar ve prizlerinizi söküp süpürgelikleri bantlayacaklar.
Kolay Duvar Boyama Nasıl Yapılır
Tavanda kartonpiyer varsa, özenli bir çalışma ile dikkatli bir kestirme işi yapacaklar. Duvarın düz hale getirilmesi en önemli kuraldır. Güzel bir fon elde edilmesi en çok 1-2 gün alır. Sonra da boya işine önce tavandan başlanır, tüm kestirmeler yapılmadan elinize rulo almamanız çok önemlidir.
Boya badana ustaları, hassas noktaları ve rulo girmeyen alanları fırça ile boyarlar. Sonra duvarlardaki tortular tozlar temizlenir ve tüm yüzey, boya için hazır hale gelince, boya badana işi başlar. Ustalar, duvarların üst tarafından ve alt tarafından 20 santim bırakırlar ki, o bölgeler fırça ile boyanır. Leke oluşmaması ve gereksiz yere boya harcanmaması için bu yolu izlerler.
Boya Hazırlığı ve Aşamalar
Boya tavan boyası ve duvar boyası olarak 2 kısımda ele alınıyor. Tavan boyası 10 kg başına 1 litre su katılarak hazırlanır. Aynı oranlarda kaliteli duvar boyası da bu ölçüde hazırlanır. Boyanın su katılmış kısmı, aynı günlerde kullanılıp tüketilmelidir. Su katılmış kısım ileride kullanılamaz.
Ancak su katılmayan kısmı için 3-5 sene sonra bile kullanılabilme özelliği vardır. Su bazlı boyalar, kolay yıkanabilir, yıllarca duvarda kalabilir, deforme olmazlar. Kimyasal olarak çok çeşitli üretim teknikleri ile dayanıklılığı arttırılan kaliteli duvar boyaları hakkında bilgi için. E- boya badana şirketinden bilgi alabilirsiniz. Boya hazırlığı bittiğinde, birinci kat çekilmek üzere, tavandan başlanarak işe girişilir.
Kolay Duvar Boyama Nasıl Yapılır
Yerler iyice kaplanır ve kestirme işleri, kapı pencere ve kartonpiyer için dikkatlice yapılır. Genelde tavanlara 2 kat boya sürülmesi yeterlidir. Temel kural da, birinci kat kurumadan diğer katın çekilmemesidir. Daima rulonuz, aşağıdan yukarıya olacak şekilde çekilmelidir. Zıt renklerde, 2 kat yetmeyebilir, bazen 3 bazen 4 kat boya çekmek gerekebilir. Bu durumda boya maliyeti artar işçilik süresi uzar.
Ustaların önerisi, eski duvar boyasına yakın tonları tercih etmenizdir. Çünkü örneğin koyu mavi üzerine açık krem uygulanacaksa, iş yükü ve boya maliyeti artar. Ama açık krem üzerine koyu mavi renk atılması bütçenizi zorlamaz. İleride değişik renkler kullanabileceğiniz hesap ederek, daima duvarlarınızı açık ton renklerle boyamanız iyi olacaktır.
Ustaların Kullandığı Temel Malzemeler
Boya badana ustaları, temel olarak, koruma örtüleri, boyama aletleri tadilat aletleri, fırçalar rulolar ve bantlar kullanırlar. Her malzemeye uygun olan alet ve edavatlar,
Kolay Duvar Boyama Nasıl Yapılır ustalarının çalışmak için kullandıkları temel aletlerdir. Daha kaliteli iş çıkarabilmek için, örneğin desenli boya için özel rulolar, özel rulo kapları, özel fırçalar vs malzemeler. Kullanırlar tüm malzemeler, boya israfını önlemek, daha hızlı boya badana yapmak amacına hizmet eder.
Yorum Yok