Tavan Duvar Boya Nasıl Yapılıyor
Tavan Duvar Boya Nasıl Yapılıyor ya da daire boyama alanında en önemli alanlar tavanlardır. Tavan boya düzgün yapılmazsa tüm iş batar. Bu yüzden bu işin aşama aşama nasıl yapıldığını sizlere bu makalede, e-boya badana AŞ farkı ile anlatacağız.
Kaliteli İşçilik
Önce boşaltılan dairede, duvarlardaki tamirat çalışmalarına yöneleceğiz. Duvarlarda derin yarıkları kapatmak için, alçı sıva, sığ yarıkları kapatmak için de saten alçı kullanılır. Çatlakları iyice kazıyarak açalım ve hazırladığımız alçıyı ıspatula yardımı ile kullanalım.
Yaz sıcaklarında 2-3 saatte alçı kurumaktadır. Alçı çekildikten sonra yapılacak şey, yerdeki tozları silmek ya da süpürge makinesi ile almaktır. Sonra çekilen alçı kuruyunca, bu kez zımpara yapılarak alan iyice düz hale getirilir. Sonraki aşama yine tozları silmektir. Dairede boyanacak ilk alan tavanlardır. Seçtiğiniz boya ürünü kaliteli ise, 10 kg boyaya 1 litre su katılarak, boya hazırlanır.
Tavanda kartonpiyer varsa o hat önce fırça ile beyaza boyanır ardından da temiz rulo ile iyice karıştırılan boya tüm tavana çekilir. Tek kat yeterli gelmeyeceği için kurumaya bırakılıp ikinci kat beyaz boya çekilir. Daire boyama öncesi hazırlıklar en önemli temeli oluşturur. Seçilen boya en iyi kalite olmalıdır ki, birkaç yıl başınızı ağrıtmasın. İyi boya, iyi boya ustası ile birleştiğinde, ortaya güzel işler çıkar.
Duvar Boyasına Geçiş
Tavanı iyice boyadınız ve kuruduktan sonra duvar boyası hazırlığına başladığınız aşamaya geldiniz. Alçı çektiğiniz yerleri düzleştirmek için zımpara çektiniz ve tozları aldınız. Alçılı yüzeylere mat engelleyici boyayı sulandırmadan direkt olarak kullanacaksınız. Daha sonra da seçtiğiniz boyayı sulandıracaksınız. Boyaya 10 kg başına 1 litre su katarak, homojen bir karışım elde etmelisiniz. Karıştırma için acele etmeyin, mümkün mertebe boyada tortu kalmaması için, tam karışımı sağlayın.
Tavan Duvar Boya Nasıl Yapılıyor
Boyayı fazla ince hale getirmeyin ki, duvarlar iyice kapansın. Boya hazır olduğunda boyayı başka bir kaba rulo girecek şekilde transfer edin. Önce kapı kenarları, pencere kenarları, tavan dip kestirmesi, süpürgeliklere kestirme yapın. Bant çekmekle zaman kaybetmeyin, hata yaparsanız su bazlı boyaları ıslak bezle temizleyin. Kestirme işi bittikten sonra rulonuzu alın ve boyayı çekmeye başlayın. Aşağıdan yukarıya doğru boyayı çekin. Rulonun giremediği yerleri kestirme ile boyayın. Tavan diplerini de kestirme ile boyayın.
Tavan Duvar Boya Nasıl Yapılıyor
Rulo ile çalışırken, zeminde 2×3 m naylon serpin ki, yerler temiz kalsın. 1 kat boya çekildikten sonra acele etmeden kurumasını bekleyin ya da diğer odalara geçin. Her odada önce kirişleri dikkatle boyayın ardından düz duvarı boyayın. Elektrik prizlerini ya bantlayın ya da sökün. Sobalı evlerde botu kapağını sökün ve içine naylon yerleştirin. Bacadan gelen isi önlemek, boya sonrası için önemlidir.
Tavan Duvar Boya Nasıl Yapılıyor
Birinci kat boya bittiyse, elinizi duvara sürün, elinize boya geldiyse kurumasını bekleyin ve acele etmeyin. İkinci katı da çekmeye başlayın. Boyanın dalgalı olmaması için, mutlaka vertikal- dikey olarak uygulayın. Soldan sağa ya da sağda sola uygulama yapmayın duvarlarda lekeler olacaktır. Özen isteyen boya badana işi için, kendiniz yapmak yerine, işi 1 günde bitirecek uzman ekiple çalışmak isterseniz, bulunduğunuz ilçede şubesi bulunan e-boya badana AŞ ile çalışabilirsiniz.
Yorum Yok